Douglas hout kopen?

Bent u op zoek naar Douglas hout? Bij Hout- en Steenhandel Kortenhoef vindt u een prachtig assortiment van deze duurzame houtsoort. Bent u bijvoorbeeld van plan om uw tuin van een schutting te voorzien? Dan is Douglas hout een zeer goede keuze. Doordat deze houtsoort zeer sterk van zichzelf is, hoeft deze niet geïmpregneerd te worden. Het hout wat afkomstig is van de douglasspar is vanuit zichzelf erg duurzaam. Dit maakt Douglas tuinhout perfect te gebruiken voor zowel binnen als buiten gebruik.

Douglas hout

Drie vestigingen en een webshop met Douglas tuinhout

Wist u dat Hout- en Steenhandel Kortenhoef te vinden is in Almere, Muiderberg en Kortenhoef? Ons assortiment aan Douglas hout is maar liefst bij alle 3 de vestigingen te koop! Kom gerust eens langs bij één van onze vestigingen. Onze medewerkers staan 6 dagen per week voor u klaar. In onze grote showtuinen kunt u de producten met eigen ogen bekijken. Daarnaast is dit mooie onbewerkte naaldhout natuurlijk ook via de webshop verkrijgbaar. Dit maakt het natuurlijk een stuk makkelijker als u al weet wat u wilt bestellen. Via onze webshop is het 7 dagen in de week en 24 uur per dag mogelijk Douglas tuinhout te kopen. Waarbij het tuinhout vervolgens ook nog bij u thuis afgeleverd wordt.

Douglas hout kopen voor buiten gebruik

Douglas hout is een uitstekende keuze voor verschillende toepassingen. Veel mensen gebruiken dit soort hout voor hun tuin. Door de duurzame eigenschappen is het perfect voor buiten gebruik. U kunt hierbij denken aan onze schuttingen en hekwerken van Douglas hout. Maar de losse balken, regels en planken maken deze houtsoort ook geschikt voor andere doeleinden. Zoals tuinhuisjes, schuurtjes, houten overkappingen en overdekte tuinterrassen.  Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een mooie afscheiding voor uw tuin? Heeft u al eens gedacht aan een schutting van Douglas hout? Hiermee creëert u een mooie natuurlijke uitstraling. Het heeft daarnaast weinig onderhoud nodig. Zorg voor meer privacy in uw tuin door de planken verticaal te plaatsen. Dit zorgt er ook nog eens voor dat uw tuin vele malen groter lijkt.  Heeft u een (ander) idee, maar weet u niet op welke manier u dit uit moet voeren? Vraag dan direct een offerte aan bij Hout- en Steenhandel Kortenhoef. En ontdek wat er mogelijk is met het gebruik van Douglas hout. Bekijk ook eens 'Waarom Douglas hout?'

Wat is Douglas hout?

Vanwege het feit dat Douglas hout steeds populairder lijkt te worden, krijgen wij vaak de vraag waar dit hout nou eigenlijk vandaan komt. Daarnaast zijn onze klanten benieuwd wat de voordelen van deze unieke houtsoort eigenlijk zijn. Om te beginnen is het hout afkomstig van de douglasspar. Deze naaldhoutsoort is veelal afkomstig uit Noord-West Europa. Douglas tuinhout is zeer sterk en duurzaam en valt in de duurzaamheidsklasse III. Doordat deze houtsoort zo sterk en duurzaam is van zichzelf, is het in tegenstelling tot vele andere houtsoorten niet geïmpregneerd. Daarmee is het hout niet alleen vrij van schadelijke stoffen. Het Douglas hout oogt ook vele malen natuurlijker dan bewerkt hout. 

Bovendien is het hout steeds meer beschikbaar. In West-Europa wordt de Douglasspar namelijk al enkele decennia in grote hoeveelheden aangeplant. Ook in Nederland worden er door Staatsbosbeheer steeds meer bomen geplant. Er zal dus steeds meer Douglas hout beschikbaar komen.

Tuinhek Douglas hout  Douglas hout kopen  Scherm Douglas hout  Goedkoop Douglas hout    
 

Langer genieten van deze houtsoort

Douglas is dus een sterk houtsoort. Het geeft uw tuin een prachtige uitstraling voor minimaal 10-15 jaar. Toch kan door aanraking met de de vochtige grond, onbehandeld Douglas hout achteruit gaan. U kunt ervoor kiezen om de levensduur te verlengen om zo tot wel tientallen jaren te genieten van uw tuin. Bent u gek op de unieke houtkleur? Met transparante olie behoudt u deze look. Tevens zijn er andere mooie tinten beits verkrijgbaar, zoals de populaire grey wash. Voor welke beits gaat u?

Interesse om Douglas tuinhout aan te schaffen?

Heeft u interesse om Douglas hout te kopen? U bent van harte welkom bij één van onze vestigingen van Hout- en Steenhandel Kortenhoef. Onze medewerkers kunnen u alles vertellen over deze duurzame houtsoort. Daarnaast is het natuurlijk te allen tijde mogelijk uw bestelling te plaatsen via onze webshop. Heeft u vragen over deze unieke naaldhoutsoort? Dan kunt u bellen op het nummer 035 656 01 52 of mailen naar info@houtensteenhandelkortenhoef.nl . Want voordelig Douglas hout kopen doet u via ons!