Houten overkapping

Wilt u een houten overkapping (laten) realiseren? Een van Douglas hout bijvoorbeeld? Dat is een mooie verrijking voor uw tuin! U kunt hier diverse seizoenen van genieten. Het biedt schaduw in de zomer, en beschutting tijdens de wat koudere dagen, zodat u toch nog heerlijk buiten kunt zitten. Bij de houtkachel bijvoorbeeld.

Houten overkapping

De voordelen van een houten overkapping

Een houten overkapping kan dus veel voordelen bieden. Schaduw, beschutting, warmte; ga zo maar door. Hout heeft een natuurlijke uitstraling, is stevig en eenvoudig op maat te maken. Wij leveren veelal Douglas overkappingen. Dit houtsoort is zeer duurzaam en sterk, waardoor u verzekerd bent van een overkapping die lang meegaat. Daarnaast hoeft de overkapping niet geïmpregneerd te worden. De ideale houtsoort voor buiten dus! U kunt kiezen voor een overkapping aan huis of een terrasoverkapping elders in de tuin. Bij Hout en Steenhandel Kortenhoef vindt u houten overkappingen op maat, maar ook kant en klare modellen. Beide hebben hun eigen voordelen.

Een overkapping op maat

Over het algemeen leveren wij het meest overkappingen op maat, waaronder dus Douglas overkappingen. Het voordeel van zo’n houten overkapping op maat, is dat u het formaat, het materiaal en de afwerking zelf bepaald. Zo kunt u de terrasoverkapping dus geheel in de stijl van uw huis en tuin laten maken, uw eigen idee werkelijkheid maken. Wij kunnen uw ontwerp op maat maken en eventueel ook realiseren.

Kant en klaar

Wilt u liever een kant en klare houten overkapping? Ook dat is mogelijk bij ons. Het voordeel hiervan is dat deze makkelijk te monteren is. Daarnaast scheelt het ook in de prijs.

Douglas overkapping

De reden dat wij veelal met Douglas overkappingen werken is dus omdat dit een duurzaam en stevig soort is. Het hout valt in duurzaamheidsklasse III. Maar waar komt dit hout eigenlijk vandaan? Het is afkomstig van de Douglasspar, die veel voorkomt in Noordwest Europa. Het bevat geen schadelijke stoffen omdat het niet geïmpregneerd hoeft te worden. Ten slotte oogt een Douglas overkapping ook nog eens heel natuurlijk.

Impressie van houten overkappingen

Houten overkappingen  Houten overkapping kopen

De mogelijkheden voor een houten overkapping

Benieuwd naar de mogelijkheden wat betreft een houten overkapping? Neem gerust contact met ons op via 035 656 01 52 of info@houtensteenhandelkortenhoef.nl. Voorbeelden van bijvoorbeeld een Douglas overkapping vindt u hier of bij één van onze vestigingen in Almere, Muiderberg of Kortenhoef. Wij vertellen u graag meer over een houten overkapping!