Veelgestelde vragen


Hieronder bevinden zich de onderwerpen waar wij de meestgestelde vragen in hebben onderverdeeld. Klik op een onderwerp naar keuze om de meestgestelde vragen te bekijken.

Daarnaast kunt u voor meer informatie vrijblijvend contact met ons opnemen. Denk hierbij onder andere aan informatie omtrent tuintegels, keramische tuintegels, tuinhout, douglas hout, houten overkappingen, natuursteen, GeoCeramica, GeoSteen, andere MBI tegels en tuinverlichting zoals inlite verlichting


 
« terug naar overzicht

Welke bestrating mag ik aftrillen?
Over het algemeen geld: Tril geen bestrating af die groter is dan 30x30 cm, dunner is dan 6 cm, natuursteen of gecoate tegels. Tril ook niet aan indien de bestrating niet recht is aangelegd.

Ga omzichtig te werk en gebruik een trilplaat met rubberen mat bij strakke bestrating zonder facet om beschadigingen aan de deklaag te voorkomen. Gebruik bij de grotere maten geen trilplaat, maar een rubberen hamer.
Kan ik natuursteen tegels op zand straten?
Nee, ons advies is om te straten op brekerzand gemixt met stabimix (ondergrondversteviger. Dit zorgt voor een goed drainerende ondergrond waardoor vochtproblemen en vlekvorming vanuit de ondergrond worden voorkomen.

Extra informatie:

Douglas hout

Tuinhout